Verbinding en visie

De ondernemingsvereniging Bergen organiseerde deze week een bijeenkomst met lokale politieke partijen. Alle partijen kregen precies anderhalve minuut om uit te leggen wat volgens hun belangrijk is voor een goed ondernemersklimaat. Hieronder mijn bijdrage.

Een goed ondernemersklimaat staat of valt volgens GroenLinks met verbinding en visie.

Verbinding, omdat de wereld echt veranderd is. Vroeger maakten we beleid voor ondernemers. Wij willen dat de gemeente alleen nog maar beleid met u maakt. GroenLinks vindt dat we, veel meer dan nu, gebruik moeten maken van de expertise die er is in onze dorpen. Expertise bij onze inwoners, maar natuurlijk ook bij u. En dan niet pas aan het eind, maar direct aan het begin. Dat vraagt om verbinding: verbinding van de lokale overheid met ondernemers, maar ook van ondernemers onderling.

Naast verbinding, is visie onontbeerlijk. De aantrekkelijkheid van onze gemeente wordt vooral bepaald door de unieke combinatie van een prachtig landelijk gebied, een rijke geschiedenis en levendige kunstenaarsgemeenschappen. Die combinatie van natuur en cultuur maakt ons onderscheidend en is daarom ook de economische motor van de gemeente. Door natuur en cultuur te verbinden met het thema duurzaamheid kan de gemeente zich bovendien profileren als meest duurzame kustgemeente van Nederland. Als we dat verhaal weten te vangen in een boodschap die overal bekend is – in binnen- en buitenland – hebben we goud in handen.
Als u ook kiest voor verbinding en visie dan hoop ik dat u in maart op GroenLinks stemt. Juist hier! Juist in Bergen!

2 thoughts on “Verbinding en visie

    • Beste Inge,

      Ja, dat ging niet lukken in de schamele anderhalve minuut die we van jullie hadden gekregen 😉. Een eerste stap is door jullie gezet, want verbinding tussen ondernemers is essentieel. De gemeente mag dankbaar zijn dat er nog ondernemers zijn die naast hun eigen bedrijf de moeite nemen die verbinding vorm te geven.

      Verder zijn we al begonnen met de invulling van Bergen als meest duurzame kustgemeente: de ondernemers in Camperduin willen collectief het Green Key keurmerk gaan voeren. Dat is een mooi initiatief! En verder? Ik hou me aanbevolen: wij willen onze GroenLinkse visie verwerken in de toekomstvisie 2040 en de toeristische visie die nu worden opgesteld. Verder lijkt het mij aardig om een keer een avond met ondernemers te praten over regels: we horen veel algemeen gemopper over de regelzucht van de overheid en ik ben eigenlijk wel benieuwd welke regels nu als het meest belemmerend worden ervaren. We kunnen natuurlijk allemaal weer dezelfde passages over deregulering in onze verkiezingsprogramma’s opnemen maar misschien is het productiever eens te kijken wat nu echt storende regels zijn. Dat leidt mogelijk tot beter begrip èn minder regels ☺️ Wij staan open voor suggesties!

Plaats een reactie